Drukverhoging

Softwareprobleem facturen

Op 19 juni ontving u mogelijk een e-mail over de vervaldatum van uw factuur. Door een softwareprobleem werd deze onterecht verzonden.
Onze oprechte excuses voor de overlast.

Heb je meer druk of debiet nodig dan voorzien (bv. wegens uitbreiding van de bedrijfsgebouwen)? Wil je een wateraansluitingop een nieuwe locatie en heb je een specifieke minimumdruk of minimumdebiet nodig?

Aanvraag informatie drukverhoging

Neem contact met ons via 03-259 81 00 of waterservice@pidpa.be en wij zoeken samen naar de beste oplossing.

Soms is het plaatsen van een aansluiting met grotere diameter voldoende. Moet het water een zekere hoogte of afstand overbruggen, dan is het plaatsen van een drukverhogingstoestel meer geschikt. Voor het plaatsen van een drukverhoging moet je altijd eerst schriftelijke toestemming krijgen van Pidpa.

Bij voorkeur plaats je de drukverhoging op de eigen binnenleiding, dus na de watermeter. Beschik je echter over meerdere watermeters op één wateraansluiting, dan kan je opteren om het drukverhogingstoestel vóór de watermeter plaatsen.

Waar je de drukverhoging ook plaatst, je moet steeds rekening houden met de voorschriften uit het Belgaqua-repertorium, werkbladen 01-008-001 (huishoudelijk) en 06-080-010 (niet-huishoudelijk). Je vindt hier informatie over het dossier dat je aan Pidpa moet voorleggen. Daarnaast moet je ook aan de bijkomende voorwaarden die Pidpa oplegt, voldoen. Je ontvangt hierover de nodige informatie nadat je je aanvraag hebt ingediend. Bij plaatsing vóór de meter, sluit je bijkomend een jaarlijks keuringscontract met Pidpa af.

Publicaties: