Een helpende hand voor Oekraïne

De oorlog in Oekraïne laat niemand onberoerd. Elke dag opnieuw worden wij immers geconfronteerd met het onnoemelijke leed van mannen, vrouwen en kinderen die verwikkeld zijn in een oorlog. Logisch dat een grote solidariteit is ontstaan om deze oorlogsslachtoffers te helpen, ter plaatse en hier in Vlaanderen.

Pidpa kan en wil hierbij niet aan de kant blijven staan.

Daarom besliste de raad van bestuur van Pidpa om 20.000 euro te storten op het rekeningnummer van ’12-12’, het Belgisch Consortium voor Noodhulporganisaties; geld nodig om ter plaatse met een gecoördineerde aanpak steun te bieden.

Daarenboven zal Pidpa –indien gevraagd- onderzoeken op welke manier zij bijstand kan verlenen bij nooddorpen die in haar werkingsgebied worden opgericht.

Voor het nooddorp in Mechelen zorgt Pidpa zo voor een gratis wateraansluiting.

 

“Wij hopen dat wij op deze manier kunnen bijdragen om het leed van de getroffen Oekraïners te verzachten. Pidpa is immers een bedrijf met een groot hart voor mensen en dat niet alleen in ons werkingsgebied maar ook ver daarbuiten. Samen met alle medewerkers van Pidpa, hoopt de raad van bestuur dat er snel een einde komt aan deze oorlog en kan gestart worden met de wederopbouw.”, aldus Mieke Van den Brande, voorzitter van Pidpa.