Hidrodoe: SDG Voice 2019

Marie-Christine Marghem, federaal minister van Energie, Leefmilieu en Duurzame Ontwikkeling heeft vandaag, 8 januari 2019,  Hidrodoe aangeduid als één van de 6 SDG Voices 2019 voor de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals of SDG’s) van de Verenigde Naties.
 
In september 2015 werden deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen formeel aangenomen door de algemene vergadering van de VN met Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling. Gedurende de komende 15 jaar moeten 17 SDG's, die gekoppeld worden aan 169 targets, een actieplan vormen om de mensheid te bevrijden van armoede en de planeet terug op de koers richting duurzaamheid te plaatsen.

Het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling (FIDO) kiest elk jaar een aantal ambassadeurs of ‘SDG Voices’ die het grote publiek warm maken voor de SDG's.

Een SDG Voice heeft als taak niet alleen te informeren over de SDG's, maar ook mensen te enthousiasmeren om zelf de handen uit de mouwen te steken.
Hidrodoe is met zijn grote verscheidenheid aan bezoekers een ideale plek om die boodschap over te brengen.

Samen met 5 andere organisaties, die erkend werden als 'SDG Voice 2019', neemt Hidrodoe de rol van ambassadeur van de ‘duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen’ ter harte. Hidrodoe zal een gans jaar de 17 verschillende SDG's promoten en kenbaar maken bij zijn brede publiek met een flinke dosis interactie én fun. Een reis rond de wereld van de SDG's, een hindernissenparcours om zuiver water te gaan halen, een wetenschapsshow rond plastic soep en vele andere SDG-initiatieven kleuren dit jaar de kalender van Hidrodoe.

Op deze manier wil Hidrodoe  de 17 SDG's overbrengen naar al hun bezoekers, zowel aan scholen als aan families, hen inspiratie geven om zelf de handen uit de mouwen te steken en aantonen dat ook kleine initiatieven helpen om de grote wereldproblemen aan te pakken.

Een mooie beloning van de inspanningen die Pidpa en Hidrodoe leveren op het vlak van duurzaamheid.

Neem alvast een kijkje op www.hidrodoe.be/sdg.