Hitte doet waterverbruik stijgen!

De uitzonderlijke hitte van de voorbije dagen heeft natuurlijk ook een invloed gehad op het waterverbruik. 
 
Pidpa, het waterbedrijf van de provincie Antwerpen, noteerde de voorbije twee dagen verbruiken van 248.000 m³ (248 miljoen liter water!) per dag of omgerekend bijna 100 Olympische zwembaden dagelijks.
 
“Een stijging van bijna 46% ten opzichte van het ‘normale’ dagverbruik.”, aldus AlainT’Syen, woordvoerder van Pidpa. “Maar nergens kwam de waterbevoorrading in het gedrang. De voorbije jaren heeft Pidpa immers, ook bij grotere dagverbruiken, steeds aan de vraag kunnen voldoen. Ook voor de onmiddellijke toekomst voorzien wij geen problemen. De 1,3 miljoen gebruikers (de inwoners van 64 steden en gemeenten uit de provincie Antwerpen en industrie) kunnen van hun lekker drinkwater blijven genieten, 24 uur per dag, aan huis geleverd!”
 
Niet alleen tijdens de zomermaanden, maar het ganse jaar door, vraagt Pidpa aan haar gebruikers om verstandig om te springen met kraanwater. Kraanwater is immers een voedingsmiddel en net als bij alle andere voedingsmiddelen is verspilling uit den boze.
 
“Heb je wel drinkwater nodig, of is bijvoorbeeld regenwater voor sommige toepassingen voldoende? Probeer ook steeds zoveel mogelijk water te hergebruiken. Twee gouden tips die bijdragen dat ook de toekomstige generaties van lekker en gezond kraanwater kunnen blijven genieten!”
 
 
Maar vergeet vooral ook niet te drinken: elke dag 1,5 liter kraanwater!