Nieuwe voorzitter bij Pidpa

Op 16 oktober 2017 besliste de raad van bestuur van Pidpa om Mieke Van den Brande aan te duiden als nieuwe voorzitter van Pidpa. Deze aanstelling wordt van kracht na de algemene vergadering van Pidpa van 18 december 2017. Zij vervangt dan Eddy Huyghe die voorzitter was sinds 2001.

Mieke Van den Brande is 44 jaar, gehuwd en moeder van twee kinderen. Zij is juriste en eerste schepen in Bonheiden, met de specifieke bevoegdheden: openbare werken, infrastructuur, cultuur en jubilarissen.

"Op de eerste plaats wil ik mijn voorganger bedanken.", aldus Mieke Van den Brande. "Eddy was de afgelopen jaren heel intensief betrokken bij de ontwikkeling van Pidpa van een eerder traditionele watermaatschappij naar een integraal waterbedrijf."

De nieuwe voorzitter heeft alvast een eerste prioriteitenlijst klaar:
“Pidpa zal voortdurend in beweging blijven, met een hart voor haar klanten, vennoten en werknemers. We hebben de ambitie om de sterke dienstverlening van vandaag nog verder te optimaliseren en ook in de toekomst een eerlijke prijs te garanderen voor onze producten. Daarnaast willen wij onze rioleringsactiviteiten verder uitbreiden. Gesteund door de vele positieve reacties over hoe Pidpa haar rol invult binnen het rioleringsbeheer, willen we ook andere gemeenten overhalen om te kiezen voor Pidpa.”

Pidpa is al meer dan 100 jaar het waterbedrijf van de provincie Antwerpen. In 2019 moeten de aangesloten steden en gemeenten hun vertrouwen hernieuwen in Pidpa.
"Wij zijn ervan overtuigd dat zij zich bij deze keuze zullen laten leiden door hun positieve ervaringen met Pidpa: een jarenlange constructieve samenwerking waarbij Pidpa zich heeft getoond als een betrouwbare partner met voldoende innovatief vermogen op maat van vennoot en klant.", aldus Mieke Van den Brande.

Eddy Huyghe blikt tevreden terug

De voorbije jaren kwam de watersector, en dus ook Pidpa, regelmatig terecht in woelig water. Nieuwe uitdagingen en problemen hertekenden de rol en de verantwoordelijkheden van de waterbedrijven in Vlaanderen.

"Telkens konden we, samen met de collega-bestuurders en het personeel van Pidpa, een gepaste oplossing bieden.", aldus afscheidnemend voorzitter Eddy Huyghe. "Zo ontwikkelde Pidpa verschillende rioleringsoplossingen die de gemeenten in hun opdracht kunnen bijstaan".
Dit rioleringsverhaal groeide uit tot een succesverhaal: 34 gemeenten, goed voor 638.000 klanten, waar voor 100 miljoen euro investeringen zijn gerealiseerd, 40 miljoen euro aan investeringen in uitvoering zijn en voor 148 miljoen euro investeringen zijn ingepland.

Pidpa is en blijft ook koploper op het vlak van klantvriendelijkheid en klantgerichtheid.
"Dat vertaalde zich de afgelopen jaren in belangrijke inspanningen op het vlak van communicatie (de ontwikkeling van een interactieve website, de verdere optimalisering van onze klantenservicelijn) en de implementatie van de integrale waterfactuur en  het Algemeen en Bijzonder Waterverkoopreglement. Steeds stond Pidpa aan de wieg om deze nieuwe ontwikkelingen mee vorm te geven."

Betrouwbaar en innovatief gaan bij Pidpa hand in hand. Pidpa blijft voortdurend vernieuwen en verbazen. Een mooi voorbeeld hiervan is het project 'proceswater'.
"Omdat industriële klanten niet altijd water nodig hebben van drinkwaterkwaliteit, wil Pidpa mee naar oplossingen zoeken en – waar mogelijk- concrete toepassingen aanbieden die hen het water leveren dat zij nodig hebben. Twee projecten werden ondertussen gerealiseerd, waarbij Pidpa van de tekentafel tot de uiteindelijke oplevering een leidende rol speelde".

"Dat Pidpa van alle markten thuis is, bewijst Hidrodoe, een science center over water dat Pidpa opende in 2003 en dat nog steeds zijn gelijke niet kent. Hier sensibiliseert Pidpa jong en oud over het belang en de waarde van water." Hidrodoe groeide ondertussen uit tot 1 van de topattracties in de Kempen."

Eddy Huyghe blijft lid van de raad van bestuur en het directiecomité van Pidpa. Hij blijft ook Pidpa vertegenwoordigen in verschillende overlegorganen.