Pidpa rioolbeheerder in Duffel vanaf 1 juli 2020

Vanaf 1 juli 2020 wordt Pidpa rioolbeheerder in de gemeente Duffel.

“Al meer dan 10 jaar is Pidpa actief als rioolbeheerder”, aldus Eddy Troosters, CEO van Pidpa. “Wij hebben ondertussen een ruim aanbod aan rioleringsoplossingen op maat uitgewerkt, dat bijzonder wordt gesmaakt door steden en gemeenten. Wij zijn blij dat binnenkort ook de inwoners van Duffel van onze dienstverlening zullen kunnen genieten! Zo wordt Pidpa de integrale waterpartner van de gemeente Duffel”.

"Met Pidpa heeft Duffel een betrouwbare partner gevonden om een toekomstgericht rioolbeheer uit te werken”, aldus Sofie Joosen, burgemeester van Duffel. “We denken hierbij onder meer aan de realisatie van investeringen, het GIS-databeheer en de opmaak van hemelwaterplannen: opdrachten die Pidpa elders al veelvuldig met succes heeft uitgevoerd!”

De gemeente Duffel blijft eigenaar van het rioleringsnet. Pidpa zal in nauw overleg met de gemeente de investeringen en onderhoudswerken uitvoeren.

In opdracht van de gemeente Duffel zorgt Pidpa vanaf 1 juli 2020 voor:

  • onderhoud, uitbreiding en vernieuwing van het rioleringsnet
  • aanleggen en herstellen van huisaansluitingen op het openbaar rioleringsnet
  • reinigen van straatkolken
  • aanleggen, exploiteren en onderhouden van pompstations
  • plaatsen, controleren en onderhouden van IBA’s (individuele behandelingsinstallatie voor afvalwater) op locaties             waar geen riolering aangelegd zal worden  (de zgn. rode clusters)
  • permanente wachtdienst voor het oplossen van dringende problemen (24 uur op 24).