Pidpa, zeker van water

Vlaanderen wordt meer en meer geconfronteerd met periodes van langdurige droogte en warmte met grote gevolgen, niet alleen voor de natuur maar ook onder meer voor de landbouw.

“Als integraal waterbedrijf wil Pidpa zoeken naar oplossingen en concepten voor de waterproblemen van vandaag en morgen.”, aldus Eddy Troosters, CEO van Pidpa. “Zo worden heel wat landbouwers geconfronteerd met een acuut tekort aan water, broodnodig voor het bewateren van hun gewassen. Net als vorig jaar, biedt Pidpa hen nu een helpende hand.”

Bij de productie van kraanwater recycleert Pidpa zoveel mogelijk het gebruikte proceswater. Een deel, onder meer voor het spoelen van de zuiveringsinstallaties, wordt in de bodem geïnfiltreerd om zo het grondwater opnieuw aan te vullen.

“Dit spoelwater stelt Pidpa nu gratis ter beschikking van landbouwers in de waterproductiecentra van Balen, Essen, Grobbendonk, Herentals en Westerlo.”, bevestigt Eddy Troosters. “Op www.pidpa.be kunnen landbouwers een aanvraag hiervoor indienen. Het afhalen van het irrigatiewater is immers alleen op reservatie mogelijk.”

 

Meer info op https://www.pidpa.be/irrigatiewater