Bestuursorganen

Pidpa is een zuivere intercommunale die in 2003 is omgevormd tot opdrachthoudende vereniging met 2 opdrachten: watervoorziening en beheersing van afval- en hemelwater. De aandeelhouders van Pidpa zijn 64 gemeenten binnen de provincie Antwerpen en water-link. Een aantal van de gemeenten vertegenwoordigen niet enkel de drinkwateractiviteiten, maar ook de rioleringsactiviteiten.

De dagelijkse leiding is in handen van het managementteam. De leden van het managementteam werken de beleidsdoelstellingen uit en vertegenwoordigen het bedrijf in binnen- en buitenland. Het managementteam bestaat uit::  Eddy Troosters (directeur-generaal), Jan Bellon (directeur productie), Christine Verboven (directeur stafdiensten), Geert De Smedt (directeur distributie), Stefan Meys (directeur financiën/informatisering/aankoop), Hans Hendrix (directeur klantenrelaties) en Guido Slaets (departementshoofd riolering).

Tweemaal per jaar vindt de algemene vergadering plaats. Halfjaarlijks keurt zij de resultaten van het voorbije jaar goed. Op het einde van het jaar wordt de begroting van het volgende jaar aan hen voorgelegd. Deze vergadering is samengesteld uit afgevaardigden van de gemeentelijke deelnemers en water-link.

Overzicht van besluiten van de bestuursorganen

 Pidpa heeft een raad van bestuur, die bestaat uit 15 personen. Voorzitter is Mevr. Mieke Van den Brande. Dirk Bauwens is ondervoorzitter. Bijkomend is er 1 lid met raadgevende stem.

Mieke Van den Brande Bonheiden
René Lauwers Aartselaar
Werner Hens Balen
Sven Deckers Brecht
Pieter Verhesen Geel
Lieve De Block Kapellen
Tine Gielis Laakdal
Wim Jordens Malle
Fabienne Blavier Mechelen
Kris Gebuers Olen
Nicole Boonen Retie
Katusha Vervloesem Rumst
Dirk Bauwens Schilde
Kristof Sels Sint-Katelijne-Waver
Savannah Van Dongen Turnhout

Raadgevend lid raad van bestuur

 

Luc Kennis Zoersel t.e.m. december 2021
Kris Hapers Sint-Katelijne-Waver vanaf januari 2022