Laatste stand van zaken

STAND VAN ZAKEN  20 mei 2020 13.30 uur

Wij zijn blij u te kunnen meedelen dat de problemen met de drinkwatervoorziening in de hieronder vermelde straten zijn opgelost.

Alle abonnees worden hiervan nu persoonlijk verwittigd.

Wel vragen wij alle betrokken abonnees om bij ongebruikte kranen het water twee minuten te laten lopen, zodat het stilstaand water verdwijnt. Je kan natuurlijk dit water opvangen om te hergebruiken (bijvoorbeeld om je planten water te geven of schoon te maken).

Pidpa heeft er alles aan gedaan om de hinder tot een minimum te beperken. Wij danken alle abonnees voor hun medewerking in de afgelopen dagen.

 

Stand van zaken 18 mei 2020 17.07 uur

Kraanwater is een voedingsmiddel waarvan nauwgezet de kwaliteit wordt opgevolgd. Wij doen dan ook al het mogelijke opdat u snel terug kan genieten van ons kraanwater als drinkwater of om voedsel te bereiden (zonder dat u dit hoeft te koken).

De spoeloperaties gaan verder en we nemen regelmatig stalen om de resultaten te controleren.

Wij verontschuldigen ons voor de overlast.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Stand van zaken 17 mei 2020 9.15 u

Pidpa zet zijn spoelwerkzaamheden verder. Wij vragen de betrokken abonnees voorlopig het water te blijven koken vóór gebruik bij bepaalde toepassingen.

Voor het drinken van dit water door dieren is er geen probleem.

Van zodra de waterkwaliteit terug voldoet aan alle parameters, brengen wij de betrokken abonnees hiervan op de hoogte.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Stand van zaken 16 mei 2020 16.00 uur

Pidpa levert drinkwater dat voldoet aan meer dan 65 parameters. Zij controleert dan ook dagelijks de kwaliteit van het door haar geleverde water door staalnames in haar waterproductiecentra, in de leidingen onderweg en bij de klanten thuis.

Bij 1 van deze controles werden afwijkende waarden vastgesteld bij het drinkwater dat geleverd wordt in

 • Sint-Katelijne-Waver en meer bepaald in de volgende straten: Antwerpsesteenweg 1 t/m 24A, Irisstraat, Walemstraat, Vlierstraat, Rozendaalweg, Keizerstraat, Heistukken, Lindestraat, Kanadastraat, Nachtegaalstraat, Merelstraat, Populierenstraat, Hogevelden, Rozenhoutlei, Zwaluwstraat, Liersesteenweg  oneven zijde nrs 99 t/m 193A / even zijde nrs 92B t/m 158
 • en in Mechelen in de Antwerpsesteenweg 98, 104 , 106-130, 106C, 108 .

Aangezien ons drinkwater een voedingsmiddel is, nemen wij geen enkel risico en hebben wij de bewoners van deze straten gevraagd om preventief voor een aantal toepassingen het door ons geleverde water vóór gebruik te koken.

 

KOOK het kraanwater

minimum 5 minuten voor:

 

 • Drinken
 • Drank bereiden (bv. soep, koffie, thee)
 • Voedsel bereiden (incl. wassen van groenten en fruit)
 • Reinigen van open wonden
 • Tanden poetsen

Wel gebruiken voor:

 

 

 • Douchen en baden
 • Wassen en afwassen (steriliseer wel flesjes voor babyvoeding vóór gebruik)
 • Schoonmaken
 • Doorspoelen van toilet

 

 

Medewerkers van Pidpa zijn ondertussen ook gestart met het preventief spoelen van onze leidingen. Wij verhogen hierbij preventief het chloorgehalte in het water. Door de spoelwerkzaamheden is het mogelijk dat ook de waterdruk sterk vermindert.

De inwoners van deze straten werden hiervan individueel op de hoogte gebracht.

Pidpa doet al het mogelijke om dit zo snel mogelijk op te lossen.