Pidpa en de natuur, ze gaan al jaren hand in hand.

Logisch, want om ervoor te zorgen dat er water uit je kraan blijft komen, moeten we goed voor de natuur zorgen. Op deze pagina vind je een bloemlezing van wat we zoal doen.

Wil je meer weten? Lees dan ons duurzaamheidsverslag.

 

Lief voor de natuur

Een goede kwaliteit van ons drinkwater start bij het grondwater, dat we als basis gebruiken. We zorgen er onder andere voor dat er geen pesticides in terecht komen. Zo krijgen we drinkwater van hoge kwaliteit.

Tijdens de productie van water gebruiken we (bijna) geen chemicaliën en de reststoffen uit het productieproces worden tot 94% hergebruikt.

We kiezen voor groene energie en produceren eigen elektriciteit via zonnepanelen.

 

De cirkel rond

We voeren geen water af naar de zee, maar we zorgen ervoor dat het terug in het grondwater terecht komt.

Nog een stapje verder: we hergebruiken water! We moedigen aan om regenwater te hergebruiken. Denk aan toilet doorspoelen, auto wassen,… Maar ook bedrijven kunnen water hergebruiken, zoals bij Sanofi.

 

Zuinig is duurzaam

Kraanwater wordt rechtstreeks bij je thuis geleverd. Daarom zijn er geen extra transportkosten of verpakkingen nodig. Daarnaast beperken we ook ons afval op kantoor of tijdens de productie.

Wij springen ook zuinig om met ons drinkwater, en ook dit tijdens het drinkwaterproces én op kantoor.

En hier kan jij ook helpen! Met tips om minder water te verbruiken, draag ook jij je steentje bij.

Bij Pidpa voeren we het water niet meer af naar de zee, maar we bufferen het en laten het vertraagd afvoeren of infiltreren. Zo komt het water terug in ons grondwater terecht. Om dit alles in kaart te brengen, maken we hemelwater- en droogteplannen op.

In de video geeft onze collega Lien Deleye meer uitleg.

Naar aanleiding van de droogte van de afgelopen jaren, hebben we besloten op de grondwaterstanden nauwkeuring op te volgen.

Hoe we dat precies doen, legt onze collega Alain Decamps uit in deze video.