Tijdelijke werfaansluiting

Softwareprobleem facturen

Op 19 juni ontving u mogelijk een e-mail over de vervaldatum van uw factuur. Door een softwareprobleem werd deze onterecht verzonden.
Onze oprechte excuses voor de overlast.

Bij de opstart van een bouwwerf kan je niet altijd onmiddellijk voldoen aan alle technische voorwaarden. Een vloer moet gegoten worden, een muur opgetrokken.

Je kan vragen dat Pidpa een geplaatste citerne vult. Dit gebeurt met een aquamobiel. Op deze manier kan je 'voorlopig' beschikken over water (geen drinkwater). Deze oplossing is niet geschikt voor grotere of langdurige bouwwerven. Voor deze werven biedt Pidpa een ander alternatief aan, nl een tijdelijke werfaansluiting.

voorwaarden: 

De tijdelijke werfaansluiting wijkt af van een gewone aansluiting op volgende vlakken:

  • Je voorziet een voorlopige meterput juist achter de rooilijn (een zijde van de uitgravingsput valt samen met de rooilijn). De meterput kan vervaardigd zijn uit minder duurzaam materiaal (vb waterbestendige multiplex).  Hij moet tenminste één m lang, één m breed en één m diep zijn, en dit zonder bodem. Verder moet de meterput vorstvrij, makkelijk toegankelijk en zuiver zijn.
  • Je kan kosten besparen door de meterput te voorzien op de loodrechte lijn tussen de straat en de definitieve plaats van de watermeter.  Als de bouwwerken voltooid zijn kan de aansluting dan verlengd worden tot op de definitieve plaats. De kostprijs van deze wijziging rekenen we aan.
  • Deze tijdelijke aansluiting heeft een beperkte levensduur, namelijk twee jaar. Na het verstrijken van een periode van twee jaar zal Pidpa deze aansluiting verwijderen. Wanneer voldaan is aan een aantal voorwaarden kunnen we de tijdelijke aansluting wijzigen in een definitieve aansluiting. De kostprijs van deze wijziging rekenen we aan.
procedure: 

Je volgt de zeven stappen die je terugvindt bij "Nieuwe drinkwateaansluiting".
BELANGRIJK: Op het in te vullen aanvraagformulier meld je naast meterput "tijdelijke werfaansluiting". "

Voor bepaalde gemeenten (ook hun deelgemeenten) is een attest nodig vooraleer Pidpa een nieuwe aansluiting mag maken. Deze attesten vraag je bij de Technische Dienst van de betrokken gemeente. Deze gemeenten zijn Duffel, Essen, Heist-op-den-Berg, Herselt, Hulshout, Mol, Olen, Oud-Turnhout, Schilde, Vosselaar, Westerlo, Wijnegem en Wommelgem.

Publicaties: