Een hart voor water en de wereld

Al meer dan 100 jaar is Pidpa producent en leverancier van kraanwater voor meer dan 1.300.000 inwoners in 64 gemeenten van de provincie Antwerpen. Daarnaast zorgt zij voor een professioneel rioolbeheer in 46 gemeenten. Pidpa is dan ook een echte waterspecialist die klaarstaat met innovatieve wateroplossingen op maat.

De zorg voor water gaat bij Pidpa echter verder dan het eigen werkingsgebied”, aldus Eddy Troosters, CEO van Pidpa. “Zo ondersteunt Pidpa sinds 2009 ontwikkelingsprojecten rond water en sanitatie en dit onder de koepel ‘HidroPlus – Help de wereld aan water’. Al 322 projecten konden ondertussen genieten van een financiële ondersteuning door Pidpa! 

Op 23 maart 2023 werden de 29 projecten bekendgemaakt die Pidpa dit jaar financieel zal ondersteunen. 
Deze dossiers werden ingediend via de gemeenten Aartselaar, Balen, Boechout, Boom, Bornem, Borsbeek, Heist-op-den-berg, Hoogstraten, Kontich, Lille, Mechelen, Mol, Oud-Turnhout, Puurs-Sint-Amands, Ranst, Rumst, Schilde, Schoten, Sint-Katelijne-Waver, Vosselaar en Wuustwezel.
Zij ontvangen samen 95.000 euro en dit voor ontwikkelingsprojecten in Benin, Bolivia, Congo, Ecuador, El Salvador, Haïti, Irak, Kameroen, Kenya, Madagaskar, Mali, Nicaragua, Niger, Noord-Ghana, Oeganda, Senegal, Tanzania, Venezuela en Zuid-Oost Azië. 

Ook de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië laten Pidpa niet onberoerd.”, aldus Eddy Troosters. “Ook in deze gebieden is vandaag het gebrek aan zuiver water één van de grootste vijanden. Pidpa doneert dan ook  20.000 euro aan ‘1212’.

Pidpa, met een hart voor water en de wereld.