Pidpa zet in op zuiver water!

Sinds 2005 is Pidpa, als integraal waterbedrijf, actief als rioolbeheerder en dit in ondertussen 42 gemeenten. Ook de komende jaren blijft Pidpa sterk investeren in haar rioleringswerkzaamheden. Zo werden onlangs nog voor bijna 56 miljoen euro wegenis- en rioleringsprojecten goedgekeurd in de gemeenten Aartselaar, Brasschaat, Kontich, Malle, Mechelen, Mol, Niel, Puurs-Sint-Amands, Ravels, Rijkevorsel, Sint-Katelijne-Waver, Schilde, Vorselaar, Willebroek en Wuustwezel.

Dankzij deze projecten wordt de vuilvracht van meer dan 1.000 inwoners aangesloten op de waterzuivering. Daarnaast worden RWA-systemen (systemen voor de afvoer van regenwater) aangelegd die de werking van de zuiveringsinstallaties moeten verbeteren. Tot slot bevatten deze projecten maatregelen die een positieve invloed zullen hebben op de droogteproblematiek. Een mooi voorbeeld hiervan is een innovatie-project rond regenwaterhergebruik de Markt in Vorselaar, waarbij het opgevangen water zal gebruikt worden door o.a. een aangrenzende woon-, klooster- en scholengemeenschap.

In de scoop van deze 21 projecten zitten ook 11 GIP2020/2-projecten die bijzondere aandacht krijgen van de Vlaamse Regering in het kader van het relance-plan.

 

Pidpa is een producent en leverancier van drinkwater voor meer dan 1.300.000 gebruikers. Daarnaast staat zij in voor het rioleringsbeheer in 42 gemeenten. Tot slot is zij voor gemeenten en industrie een betrouwbare waterpartner, die op zoek gaat naar duurzame oplossingen voor de waterproblemen van morgen.

 

Voor meer informatie kan u steeds contact opnemen met Alain T’Syen, woordvoerder via pers@pidpa.be of T 0475.66.70.02.