Raad van bestuur Pidpa zet fusie met water-link ‘on hold’

De raad van bestuur van Pidpa heeft vanavond beslist om de fusiegesprekken met sectorgenoot water-link ‘on hold’ te plaatsen. De fusie tussen beide waterbedrijven moest op 1 januari 2024 in werking treden. Voor de bestuurders van Pidpa is er op dit moment een onvoldoende vertrouwensbasis om tot een constructieve samenwerking te komen op basis van gelijkwaardigheid, in het belang van de klanten, de medewerkers en de aangesloten steden en gemeenten.

Al geruime tijd werken Pidpa en water-link aan de opstart van het nieuwe waterbedrijf ‘Adelta’. Met ‘Adelta’ willen beide bedrijven hun krachten bundelen om zo nog beter gewapend te zijn tegen de toekomstige wateruitdagingen. Denken wij hierbij maar o.a. aan de gevolgen van de klimaatopwarming.

Tijdens dit hele fusietraject heeft Pidpa zich steeds constructief opgesteld en in alle openheid de besprekingen gevoerd. Daarbij lag onze focus steeds op de kwaliteit van onze producten, de continuïteit van onze dienstverlening aan onze klanten, het welzijn van onze medewerkers en de belangen van onze vennoten”, aldus Mieke Van den Brande, voorzitter van Pidpa. “Vandaag moeten wij jammer genoeg vaststellen dat er onvoldoende vertrouwen bestaat om deze doelstellingen te realiseren als gelijkwaardige partners.

Het tijdelijk stopzetten van de fusiewerkzaamheden heeft vanzelfsprekend geen impact op de dienstverlening van Pidpa vandaag. Pidpa is en blijft dezelfde betrouwbare partner op het vlak van drinkwatervoorziening en riolering.